Komposit – kulfiber

Kulfibers egenskaber, såsom høj stivhed, høj trækstyrke, lav vægt, høj kemisk resistens, høj temperatur- tolerance og lav termisk ekspansion, gør det meget populært inden for rumfart, militær, motorsport og industrielproduktion, samt flere konkurrencesportsgrene.

Kulfiber kombineret med andre materialer danner et komposit. Når det kombineres med en plasttype dannes der kulfiberforstærket plast, som har et meget højt styrke / vægtforhold. Kulfibers høje styrke kontra vægtratio, gør det muligt at reducere vægten betydeligt og stadig overholde de ønskede styrkeegenskaber i en given konstruktion. Når kulfiber anvendes reduceres vægten betydeligt, hvilket giver store brændstofsbesparelser, hvilket igen bevirker at CO² udslippet mindskes.

Ved valg af kulfiber -> reducering af skrogvægt -> Mindskelsen af driftkraft -> Mindre motor -> Lavere total vægt -> Mindre brændstofs forbrug -> Mindre CO² udslip.

Med andre ord, du får en mere effektiv båd.

Specialproduktion i komposit

Vi producerer alle former for emner i kompositmaterialer. Vi har specialiseret os i at arbejde med komposit; herunder kulfiber, epoxy og glasfiber. Vi udfører specialproduktioner i alle disse materialer. Vi er med dig hele vejen fra den første ide over design af støbeforme til masseproduktion af emner.

VYS har løst et væld af opgaver inden for specialproduktioner i komposit, og vi er således en stærk samarbejdspartner.

Fra ide til færdig komposit produktion

Når du samarbejder med VYS er du garanteret at vi står ved din side gennem alle faserne i specialproduktionen. Vi er gerne med helt fra starten af produktudviklingen og vi yder gerne rådgivning og vejledning, så du opnår optimale produktionsforhold. Vi har specialiseret os i at skabe så rationel og effektiv en produktion som muligt.